Tuesday, January 25, 2011

Muslimah Fashions..lets hunting begin!

February Depan ada Diamond Night sempena Majlis Penganugerahan
kepada usahawan2 yang berjaya menerima pangkat
Diamond Sales Manager. Aiyoo..bestnya,
naik tangga setapak demi

setapak, syarikat terus sambut dan hargai
penat lelah usahawan2nya...
Ini yang makin teruja untuk terus
tingkatkan usaha.

Kebiasaannya di majlis2 anugerah or dinner2 ke
mesti masa itulah kita nak melaram bagai kan..
Nama pun perempuan, mana boleh dipisahkan
dengan FASHION dan KECANTIKAN!

Yes, untuk Diamond Night nanti...
agak teruja juga lah
memikirkan baju apa
yang sesuai digayakan malam itu nanti.
Ohhoo...belum masanya nak tempah
celebrity designers ya!

Mula2 kena step by step...nak tempah dress
dari Jovian Mandagie

macam my leader, Hanis sangat lah
tak mampu lg tau :P


Murah atau serba mewah ke..
yang penting mesti kelihatan anggun dan cantik pada
malam itu nanti. Agak2 apa ya yang menarik?
Mari kita tengok fashion2 Muslimah terkini.
Cuci mata jeeee hehe..

Since sekarang musim Kaftan (walopun
dah bertahun musimnya)

kita tengok fashion kaftan yang menarik by Rizalman

Cantik pulak merah nih

more colors

Kaftan dari Rizman Ruzaini. Dah nampak biasa pulak
sebab semua artis2 dah pakai :p


yang di bawah ini dari Farah Khan, Aseana
gabungan merah dan emas...nampak mewah!


Selain kaftan, Rizalman punya Kurung Moden
ni pun sangat sweet.

Juga dari my leader, Hanis


Seterusnya, fashion dress ala Dato CT.
Maksudnya siapa lagi

yang suka pakai kembang2 ala princess
kalo bkn Dato CT,kan.

Dress Jovian ni sgt lah gorgeous!!!
persis Erikah Badu lagi...Hehe



Ini pula fashion dari usahawan2 PB yang lain.
Meriah dengan merah. Vouge!




Dan, jangan tak tahu entah kenapa saya sangat suka
dengan KEBAYA. Nampak anggun dan masih mengekalkan
ciri2 traditional. Macam contoh pertama ini.
Fuh, mengancam kalo pergi dinner pakai kebaya
macam Umi Aida kan..silap2 orang ingat
ada pertandingan Ratu Kebaya pulak.Haha!

Wow body dia...memang sesuai dengan Premium Beautiful.
Oh ya, kalo fashion Muslimah kena pakai inner plus tudung
yang bersesuaian lah ya. Confirm meletop! :)

Ini pula kebaya dari Anne Avantie. Pereka kebaya terkenal
yang mereka kebaya kahwin Dato Ct juga.

Anggun. Kena pakai inner dan tudung yang bersesuaian.

Lagi contoh2 kebaya yang sangat cantik semuanya.
Bilaaa lah nak ada peluang pakai ya? hehe..
Macam nak bersanding lagi sekali je..opss
tapi dengan orang yg sama :)




Wahh...kena kumpul duit nak pakai camnih :)


4 comments:

Hanis Haizi Wednesday, January 26, 2011  

ahah ade gambar i plakk heheee

Sukma SuKkma Thursday, January 27, 2011  

Mestilah ada, sbb u have a very gud taste in fashion :)

Waheda Mahazer Wednesday, March 16, 2011  

salam saya follower baru..dan baru juga dlm bidang hai-o,ingin berkongsi ttg perniagaan nih..sya under CDM RAMZI (GOMBAK)TQ..FOLLOW KITE EK!

Sukma SuKkma Tuesday, March 22, 2011  

Hi Wahida..salam perkenalan :)

Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP