Tuesday, August 24, 2010

Dangerous & Sweet


Lately, Lenka always make me smile...enjoy








p/s: Always thinking about menu Berbuka..(masak @ kedai mari) hhmm..



Finally Jeans for Us - Curve ID

Well..this is what I waiting for...at least for this
coming Aidilfitri..Hehe..



The 3 designs are based on the difference between
the measurement of a woman’s hip and derriere – the greater the difference,
the more curvy the body.

The Slight Curve tailors to straight or flatter figures,
and defines a woman’s waist. If jeans fit in the hips and thighs
but are too tight in the waist area, try out the Slight Curve.

For the more evenly-proportioned body, check out the Demi Curve,
designed to flatter a woman’s waist.
If jeans usually fit in the waist but don’t flatter your figure,
get the Demi Curve.

For those with hour-glass figures, check out the Bold Curve.
It’s tailored to hug the waist without gapping
at the back or pulling. If jeans fit
in the hips and thighs, but gap in the back,
a woman should try the Bold Curve.


Each category comes in skinny, skinny boots and straight cut designs.
Shades range from light, medium to dark tones.




p/s: So, what curve are you? Mine is Demi Curve :)




Lake Toba



Akan tiba di sini Aidil Fitri nanti. InsyaAllah.






Tuesday, August 17, 2010

Manusia Jahil


Salam Ramadhan sahabat-sahabatku,

Di saat umat Islam di seluruh dunia sedang menjalankan ibadah
Rukun Islam Kelima, masih ada juga manusia jahil
yang menunjukkan kebodohan atas kejahilannya sendiri. Nauzubillah.
Manusia yang kononnya Muslim ini dengan bangganya
memprotes datangnya bulan Ramadhan.
Tak perlu lah aku berkhutbah sedangkan aku bukannya
Ustazah jauh sekali alim ulama. Mungkin hanya sebagai Khalifah Allah
atas muka bumi ini yang sentiasa
ingin memperbaiki dirinya sendiri.



klik Imej untuk besarkan gambar.



Lihat pula situasi-situasi yang berlaku di depan
aku kurang sampai 48jam.
Lokasi Putra LRT.


Situasi A : Di waktu petang. Seorang non Muslim berbangsa India
meminta Muslim di sebelah nya untuk duduk di bangku
yang baru kosong. Muslim tadi mengangguk tanda
tidak mengapa. Non Muslim berbangsa India
tadi terus mempersilakan Muslim untuk duduk sambil kepala mengangguk2 kecil. Duduk lah si Muslim tadi dengan senyuman lega.
15 minit kemudian, ada bangku kosong lagi di depan
wanita berbangsa India tadi.
Lantas dia mempersilakan seorang lagi
Muslim yang agak jauh dari bangku. Juga lelaki Muslim itu
mengangguk tanda tak mengapa. Wanita berbangsa India itu
berkata, " Tak apa ke Encik?



Moral : Betapa dia sangat memperdulikan dan menghormati
Muslim yang sedang menjalankan ibadah Puasa.



Situasi B : Di pagi hari yang sangat padat dan penuh sesak.
Seorang non Muslim berbangsa Cina yang sangat ayu dan manis
sedang membaca secebis artikel dari The Star
tentang Penghayatan Bulan Ramadhan.



Moral : non Muslim pun ingin mengetahui keindahan dan
kebesaran yang terdapat dalam bulan yang penuh berkah ini.






" Wahai Tuhanku, aku tak layak ke SyurgaMu, namun tak
pula aku sanggup ke

nerakaMu. Ampunkan dosaku, terimalah taubatku,
sesungguhnya Engkaulah
Pengampun dosa2 ku.
Amin Ya Rabbal'alamin "







Sunday, August 15, 2010

Barang baik kepada yang comel lote

Salam

Perhatian kepada gadis-gadis bertudung yang comel lote.
Ada barang baik menanti kamu semua. Hehe

Takde lah apa sangat pun.
Hanya hanger tudung/shawls (sama seperti yang dijual di IKEA)

Ada 2 warna yang menarik, iaitu
Pink-yellow & Pink-Blue. Cantik sangat!

Hanya RM20 (exclude postage).
Kalau berminat, email saya di : s.sukma@gmail.com ya.











Tuesday, August 10, 2010

Minta tukar Hp baru


Baru mendapatkan Hp baru untuk diri sendiri Ahad lepas.
Tak pasal2 kena keluar duit sendiri.
Dekat 6 tahun juga pakai SE K750i aku tuh, sekarang hanya
jadi back up phone saja. Ini semua kerana si kecil Nia yang banyak
pandai sekarang. Nak main, tak mahu anak patung atau permainan
yang sewaktu dengannya. Dia lebih teruja dengan gadget (cewah)
seperti Hp dan Remote Tv (setakat ini). Sebagai mengesahkan lagi...
aku pernah letakkan 2 barang yang berlainan
di depan dia untuk dicapai. Satu toys yang super kiut
dan satu lagi remote tv. Tahu apa dia pilih? Yes...remote tv. Haih.
Pandai pulak dia memilih. Punya penat la hari itu dok cari2 toys ,
ye lah nama pun budak bawah 1 tahun mainan apa lagi
kalau bukan mainan yang siap ada bunyi2 kiut tuh.
Lagi satu dengan anak patung Minnie awek
Mickey Mouse yang comel.
Malangnya, semua tuh langsung
tak menarik perhatian si kecil Nia.


Lagi satu, jangan sekali kali menunjukkan dengan wajah
yang riang Hp kamu. Sepantas kilat dia akan focus
dengan Hp tersebut dan kalau disorokkan sepantas kilat,
sepantas itu juga dia akan mencari tempat
mana kamu sorok Hp itu. Kalau bagi kat dia,
natijahnya (gitu) masuk mulut penuh dengan ayaq liur dia lerr.
Huwaa..tak pasal2 bateri kamera padam tak berfungsi.
Padahal bukan selalu aku bagi dia
masukkan Hp SE itu dalam mulut.
Memang kalau nampak saja dia dengan Hp,
terus aku buat rampasan kuasa. Tapi nak buat macam mana,
agaknya memang nak minta ganti baru (kot).
Haihh...Serius, memang tak mahu belikan dia mainan lagi...huhuhu..




Jadi, Ahad lepas keluar lah dengan my bro, Fuad dan mr Hazwan
ke Sg Wang Plaza. Mulanya 2 orang ini nak
beli PS3 Joystick. Terus teringat alang2 dah
sampai Sg Wang, nak survey Hp.
Survey punya survey...akhirnya ter-beli lah
Hp ini.





Model terbaru dari E series - Nokia E5.

Memang dah lama tak guna Nokia sebelum SE aku ini
sejak zaman
N2600 dulu. Hehe.



Apa macam? Mengancam tak?
Secara keseluruhannya, apa yang aku perlukan
dalam hp ini semua ada.
Camera 5.0 MP (ini terbaik), Facebook, Email,
Wifi Hsdpa hingga 10.2 Mbps, GPS
dan kualiti speakerphone 3.5mm audiojack.
Sudah cukup untuk aku. :)


p/s :
Oh ya, di kesempatan ini ingin mengucapkan
Salam Ramadhan Eid Mubarak sempena
puasa yang akan jatuh di esok hari. InsyaAllah.
Jadi ini malam, boleh start terawih kepada
yang boleh.
Semoga Ramadhan ini akan membawa
seribu pengertian dan keberkatan
kepada sahabat-sahabat
Muslim sekalian.
InsyaAllah.




Monday, August 9, 2010

Musim orang kahwin

Lagi 2 hari umat Islam akan menyambut Ramadhan Al-Mubarak.
Penutup bulan Sya'ban aku ialah Majlis Perkahwinan sahabat
mr Hazwan, iaitu Raezal & Asyura di
Shangri-La Grand Ballroom Hotel, Sabtu lepas.
Tema perkahwinan pasangan tersebut ialah hampir
100% tema dari negara Matahari Terbit, Jepun.
Simple tetapi kelihatan sangat romantis.
Bunga2 Sakura memenuhi ruang ballroom.
Unik kan?

Tetamu Kehormatnya ialah Pak Lah. Dan hiburkan oleh
Jejaka Terhangat Malaya Anuar Zain dan
yang jelita yang seksi, Hannah Tan.
Ohh kulit dia sangat cantik macam porselin. Tak jemu dipandang.
Majlis sangat elegant dan indah.
Makanan pun 80% bertema Jepun. Ada sushi, miso sup dan
kacang2 ber-wasabi (gile pedas ini kacang, pedih lidah)
Menu utama Nasi Beriani. Sedap juga.
Tapi tak berapa nak abis sebab dah belasah sushi awal-awal tadi.
Menu ketiga, dijamu dengan dessert
Green tea Cheese cake. Sedap & manis.

Menariknya, sambutan dari tuan rumah iaitu ahli keluarga
pengantin seperti Ibu pengantin lelaki sangatlah baik.
Sudah lah cantik, peramah sekali melayani para tetamu.
Di hujung majlis, sempat mengambil gambar kenangan
bersama kedua pasangan pengantin.
Sudah nama majlis kawan-kawan sekolah,
memang meriah & havoq!


Kepada kedua pengantin,
saya ucapkan selamat menempuhi perjalanan baru kalian.
Semoga memperoleh keluarga yang sakinah mawaddah & wa rahmah
Amin.















Wednesday, August 4, 2010

Perintah Berkurung

Semenjak si kecil nih boleh berdiri dan semakin
aktif lagi tangkas...langkah2 keselamatan
di rumah pun perlu dinaik taraf.
Contohnya macam mini katil dia. Mula2 macam OK.
Tapi, sekarang sudah mula menunjukkan pemberontakan Mat Kilau pula.
Bukan apa, kalau tidurkan dia di dalam buaian,
kaki tuh sibuk hentak2 buaian dia tengah2 malam.
Macam nak kejutkan kita minta susu pulak.
Mahu nya tak risau, pernah sekali tuh separuh
badan hampir turun ke bawah kain buaian.
Sikit lagi mahu lah terhantuk kepala si kecil Nia nih. Haih.
Merisaukan mak pak betul.
Sebab itu lah kena tingkatkan langkah2 keselamatan sikit.
Sebagai berjaga2 saja.
Selagi kita termampu, ye dak?



muka tak puas hati


dan semakin tak puas hati.... ;)

video


video






Nak ajak Ayah nonton filem ini


Synopsis:
The Expendables is the hard-hitting action thriller
about a group of mercenaries hired to infiltrate
a South American country and overthrow its
ruthless dictator. Once the mission begins
the men realize things aren’t as they appear,
finding themselves caught in a dangerous
web of deceit and betrayal.
With their mission thwarted and an innocent life
in danger the men struggle with an even tougher challenge;
the one that threatens to destroy
this band of brothers.







Hero-hero disatukan dalam 1 filem hebat Aug ini.

harus ajak Ayah gue tengok.








Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP