Tuesday, November 30, 2010

TICKETS FOR GRAB FOR THE LUCKY FOLLOWER!!!

_ STICKY POST_


Ok lah...since semua nak menunggu yang ke 115th Follower,
dah sah2 macam menanti bulan jatuh ke riba haha..
So biar ADIL & SAKSAMA kepada
semua follower...

dengan happynya saya ubah SYARAT nak menang
2 FREE Access Tickets ialahhh..
jeng jeng jeng..cewahh..



The Lucky Follower will receive

2 complimentary tickets to
FAIZAL TAHIR & ADIBAH NOOR

CONCERT @ STADIUM MALAWATI, SHAH ALAM

On 4th December 2010

You may also be the lucky winner on
LUCKY DRAW (at the event)


of a Suzuki Swift Car


or a Kawasaki Ninja KRR ZX 150 Motorbike




I will announce the lucky winner tu ya..
GOOD LUCK!!!


*** Kawan2, sila tinggalkan komen beserta ID Follower
di entry ini, so senang nak track back. Tq

Another Happy Story...PB



Berita baik ini saya dapat dari salah seorang client Maisarah.
(Maisarah ni surirumah anak 3 orang
masih boleh ber-business
dan sedang miniti satu tangga saja lagi. Bravo Mai!)
Alhamdulillah....Syukur pada Allah
sorang lagi customer PB yang happpyyy sgt2
sebab akhirnya diizinkan Allah dia confirm pregnant
Yang best nya after 2 months wearing PB..

akak ni bekerja kat lesportsac I-Setan KLCC
First time jumpa Maisarah nak pakaikan akak ni
corset dalam fitting room I-Setan..heheh..
lawak je...

berkat kesabaran,usaha yang berterusan and berikhtiar
penantian selama 9 tahun..berhasil juga
kami tumpang happy skali
semoga dapat baby yang comel..sihat..
insyaAllah!

Saya sendiri memakai PB bukan kerana nak kurus
sebab memang dah kurus (nak naikkan badan camne eh? :P)
Terus terang sejak sebulan lebih pakai PB
ni sakit2 tulang belakang dah kurang.
Belakang badan rasa sedap je macam ada benda
menyokong tulang kita. Yang pentingg...rasa KONPIDEN
bila badan terletak cantik. Nak pakai kebaya pun
dah tak malu. Itu ari masa raya ingatkan kurus
nih tak nampak la lelemak kat perut
rupanyaaaa..kantoi kat gamba raya hari tu
tapi dengan Premium Beautiful Corset, semua
akan 'hilang' SERTA MERTA.


Testimoni lain : Story 1
Story 2


sapa2 yang nak pakai PB
cepat....cepat...cepat....
contact saya ya

0192655884

Monday, November 29, 2010

Khazanah Herba Tertua


Herba Maharani
........antara khazanah perubatan
dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita.
Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan
dan keterampilan wanita sehingga kini.
Herba Maharani masih tetap
menjadi pilihan utama
dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita
di seluruh dunia. Amalan berterusan
akan memanfaatkan
kesihatan keseluruhan.
.
.
.

the exclusive packaging of this herba maharani...
in an exclusive red box...
.
.
.
THE BENEFITS???
.
.
.
It can reduced period pain....!!!memang terbukti berkesan...
serious ramai dah experience


it can reduced backpain.....

mengeratkan hubungan suami isteri...wallllaaaa...hikhik...
meningkatkan kesuburan untuk memiliki cahaya mata......:-)
best kan ada baby....!

freshness to your body...no stress,no migrane....
solve women inner problem...especially white discharge problem...n etc
-awet muda-

.
.
.
buy with confidence.....!!!
dijamin HALAL...

1 big box at only RM65
if u wanna give it a try for 2 weeks....
just buy the small packaging at RM15 per red box

**price has included the shipping cost

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sesiapa yang sudah memiliki Premium Beautiful,

amatlah digalakkan mengamalkannya. Kombinasinya

sangatlah berkesan luaran dan dalaman.

Harga cuma rm65/kotak+rm8 kos pos.

Cara Pengambilan : Disyorkan - (1/2 bola)-setiap hari sebelum

makan atau sebelum tidur (semasa ketiadaan haid)


Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad
dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana
mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.
Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain,
anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi,
dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplemen
ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam.
Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan
Maharani selepas 4 jam.
Harap maklumat di atas membantu anda.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
.
s.sukma@gmail.com
0192655884

Sunday, November 28, 2010

Alhamdulillah!


Syukran!! Saya masih baru dalam business ini.
Tapi Alhamdulillah,
semuanya sudah tersedia.
Tak seperti business lain,
tak perlu susah2 menyedia bahan, menghantar ke kilang

atau mempromosi. Semuanya syarikat sudah sediakan.

Hanya kita saja yang perlu kreatif kerana
ini adalah business kita
sendiri. Kita lah yang perlu PEKA dan
FOKUS dengan apa
yang kita TARGETkan.

Demand terhadap PB sangat mengejutkan!!!
Ada yang Email, ada yang SMS ada yang terus Call saya.

Mula2 gelabah juga, yelah kita masih baru
(walaupun BUKAN baru
dalam dunia perniagaan)
Lagi pula saya masih bekerja
dan business PB
ini sebagai platform awal untuk
terus melangkah kehadapan.

Ada satu client dari Sunway Group, awal2 je jumpa
terus bagi saya hadiah.

Best la pulak..kita yang buat business..
client yang
bagi hadiah..hihi..Thanks Lina!




Oh ya..nak maklumkan kepada kawan2 semua
we are now accepting 0% installment payment
by Credit Card
TAPI....HANYA TERHAD KEPADA CREDIT CARD
TERTENTU YE.....iaitu...



Jadi...sesiapa yang ada kemudahan kat atas ni...
rugi tau kalau tak beli... promo Year End Sale (wah gitu)
hingga Dec ini je..
sampai bila pun susah mau dapat...!!!
cepat2 booking set PB utk diri sendiri ya...
jgn lupa cepat2 tau...sementara promosi tgh ON...
nanti kalau dah habis..ha macam mana tuh??huhu...

0192655884

Saturday, November 27, 2010

Real business, Real People


Walaupun baru sebulan menyertai business nih,
tapi saya semakin yakin
dengan apa yang akan saya terima kelak.
Semuanya hanya bergantung kepada diri kita sendiri.
Apa yang kita fikirkan, adalah apa yang akan kita terima.
Jika kita fikir negatif, maka negatif la hasilnya.
Dan jika pofitif, maka positif la ia. Yang penting,
usaha yang berterusan
dan sentiasa KEJAR apa yang diinginkan.
Letakkan matlamat dan jangan mengaku kalah
sebelum tersungkur.
Perkataan TAK BOLEH hanya perkara ke 40.

Dalam dunia nih tak ada yang mustahil, kan?
Sedangkan pengasas Facebook hanyalah pelajar
Harvard yang masih belum lulus tetapi siapa sangka dialah
Jutawan Muda Era ini. Semua orang ada kelebihan dan kekurangan,
cari potensi diri kita sendiri. Dan ingat, jangan dengar
cakap2 belakang yang kebanyakannya hanya menjatuhkan kita.
Yang berjaya dan akan merasa hasilnya, adalah diri kita
dan orang2 tersayang yang berada di sekeliling.

Dalam business PB ini, apa yang ada perlu selain modal
ada KREATIVITI. Zaman sekarang dari anak kecil
hingga dewasamenggunakan internet
sebagai medium perantataraan.
Kalau alasan sibuk, internet lah untuk kamu
jika boleh berbelanja secara online kenapa
tidak kita JANA PENDAPATAN sendiri?
Pasti boleh!!! Method2 nya
sudah ada di depan mata.



Pemalu? Tiada kawan? Tiada masa?
Kamu rasa Albert Einstein punya ramai kawan
semasa mencipta rekaan BRILLIANT nya?

Dalam business ini, kamu bukan bersendirian.
CDM Rohana, antara pioneer pertama dan merupakan
anak melayu yang paling berjaya duduk
seiring bersama2 Irfan Khairi etc (masuk cover
majalah sama2 lagi) sanggup turun padang
membantu pelapis2 beliau.

Saya akan membimbing kamu untuk
bersama2 melakar kejayaan.
InsyaAllah!

Sahabat2..jangan segan, jangan malu untuk
hubungi saya ya

0192655884
s.sukma@gmail.com




Thursday, November 25, 2010

Pencetus semangat!


Terus terang saya tak pernah memiliki
walau sebuah laptop.

Percaya atau tidak. Selama ini kira 'pinjam'
harta syarikat

kalau nak berinternet, check email, update blog atau
segala jenis perkhidmatan yang ditawarkan di dunia cyber.
Ada pun laptop adik lelaki, Fuad
sebab biasalah budak zaman sekarang masuk
kolej terus berani minta mak pak laptop..
katanya biar senang buat assignment..nan hado..
banyak main game dari study..kann...
ada yang terus2 habis SPM
dapat kereta,motor..

Itu yang taraf2 family kami orang kebanyakan ni
..belum lagi majoriti
semua anak walau baru 4 tahun pun dah

pandai main laptop..berfacebook..youtube..
ha ikut persekitaran dan situasi la kan..


Kalau zaman2 saya awal2 belajar terutama
zaman masuk kolej

memang takde lah laptop..kecuali
the one and Only..komputer

yang mak saya belikan secara ansuran..
zaman dulu nak bayar cash

..manyak mahal wooo..kira cukup Alhamdulillah
ada PC kan..


Itu hasil duit Mak Ayah..
tapi bila dah kerja hampir 6tahun pun masih pakai PC..
tak kisah harta peribadi atau syarikat..huhu..
bukan kedekut eh...cuma masanya belum tiba ..
yelah seharian di office..better guna harta syarikat kan..
sebab balik rumah dah letih nak online2 semua..hhmm
tapi...bila dah masuk seru...


Akhirnyaaaa..kini passtiiii..(nyanyi riang sikit hehe)


Setelah kurang hampir sebulan
hasil hempas pulas dengan bisnes baru..
SYUKRAN!





saya bersama rakan opis, Ani yang
bakal menuju puncak bersama2 saya..wah gitu..
(kelihatan saya sangat rendah ya..tuh la
lain kali pakai high heel..NO FLAT please hehe)



Lepas ni nak target yang besar2...go go go!

sorang2 tak best juga..kena beramai2
baru meriah..
!


Tuesday, November 23, 2010

Retail Theraphy


Bila rasa sunyi rasa bosan lagi2 Mak Ayah tengah takde,

Adik bongsu bercuti ke Medan, Adik no2 pulang ke
rumah Mertua dan 2 orang adik lelaki
dengan aktiviti masing2...

sementara kerja rumah selesai satu, datang yang baru...
kain baju penuh tak berlipat, pinggan berderet
minta kena basuh..lantai perlu 2 kali sehari disapu..fuh,

banyak betul kerja rumah eh..Cara mudah tak mudah
sangat untuk hilangkan rasa sunyi itu
ialah dengan....




Zara Baby T-Shirt yg sangat lembut
dan best kainnya
hanya berharga RM19.90
(nih kalo ada banyak
kaler memang rembat semua)

+ Zara Baby Trousers RM45



Zara Blouse

Zara Shirt



Namun ada satu
Terapi yang paling terbaik dan sangat mujarab adalah
keletah si kecil, Nia...priceless!
Dia adalah semangat untuk saya terus berusaha
untuk lebih maju kehadapan.

video



Nak tak simpanan ASB 100k
untuk anak2?
Bagaimana caranya?
Mari kita bersama2 menuju
Puncak!!


Saturday, November 20, 2010

Premium Beautiful Year End Sale!


Premium Beautiful Year End Sale

is Back!!!

Get your PB + Extra Rebate RM225

(Normal price RM2400-RM2600)

plus

'Special gift from me'!!

Total saving up to RM800!!

Yeayyy!!!



Nak tahu apa Special Gift nya?

Marilah dapatkan Premium Beautiful

kamu ya :)



Call or sms me at

019-2655884

or

email me at

s.sukma@gmail.com

p/s: kalau boleh call/sms saya terus ya…



Friday, November 19, 2010

Aduh..ingin seperti penyanyi pujaan Malaya lah..


Kalo ada wife yang 'selengkap' ini suami
mana yang tak bangga kan?

Suara = Check!

Wajah = Check!
Peribadi = Check!
Kesihatan = Check!
Body = Of course, Check!!!


Semua wanita mampu sihat & cantik seperti
Dato CT. Dengarnya Dato CT ada 5 sets of PB.
Ye lah konsert jelajah sana sini mestilah harus
fit dan sihat senantiasa.
Tak percaya?

mari saya tunjukkan kepada kamu.
Runding cara diberi PERCUMA tau.
Jemput saya InsyaAllah saya akan sampai ke tempat kamu.

Ok, jom saya tunjuk cara pemakaian PB
kepada yang belum arif lagi ya.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Premium Beautiful Corset consists of
3 pieces of garments: long bra, waist nipper
and long girdle.


So how do you actually 'assemble' these 3 pieces in order to get
1 full corset that is able to burn 900 calories in 1 hour and
able to shape your body into hour glass figure?
The photos and description below show you how.


LONG GIRDLE


From the 3 pieces, you will
wear the Long Girdle first.


  1. Firstly, fold the top of the long girdle outwards.

  2. Put your legs in carefully and slowly pull the girdle up until you have reached your hips. Then you can unflod the folded part up to cover your tummy.

  3. Put one hand into the girdle and pull up the flesh to lift up your buttocks, while the other hand pushes from the outside.

  4. Once it's done, adjust the girdle so that that you are comfortable and ensure that the butterfly is aligned centre of your body.

LONG BRA


Followed by the Long Bra:
  1. Bend down slightly so that your breasts can fill in the cup properly.

  2. Fasten all the hooks at your back.

  3. Put your hands into the cup and pull all the flesh from the back into the cup. Keep doing this until you can see you have a 'flat back' especially around the scapula area.

  4. Adjust the strap and back.

  5. Ensure that the diamond and butterfly is aligned to the centre of your body, following the long girdle, and you're done.

WAIST NIPPER


This will go on last.
  1. Fasten the hook on the waist nipper. The hooks is placed on the side of your body.

  2. Adjust the waist nipper and ensure that it is aligned with the diamond and butterfly from your long bra.

  3. Stand straight and pull the string to tighten.

  4. Hook the string at the front of your body.

Easy right?!?! And once you get the hang of it,

it only takes 5 minutes to put it on.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Call me for free demo and trial!!
0192655884 :)


Tuesday, November 16, 2010

Happy Birthday, Hanania!


Macam baru semalam rasanya perut ini dibelah. Masuk pula wad kelas 3
tanpa apa2 plan, sakit tidak cuma tanda kelahiran saja yang ada.
Pagi di hari pertama selepas bersalinkan Nia,
semuanya menyenangkan dengan service para nurse dan
doktor bertugas, masakan tidak dengan kehadiran semua
ahli keluarga siapa lah yang tidak bahagia dan terharu.
Elok saja petang, bagai mimpi ngeri untuk aku. Malas nak cerita lanjut,
siapa yang bersalin di hospital kerajaan lagi2 kelas 3
mesti faham,kan. Pahit ke manis ke,
yang penting anak kecil di depan saya sudah beranjak ke
angka satu tahun. Alhamdulillah!
Orang kata menjaga anak yang masih bayi sangat
memenatkan. Mungkin ya, tetapi bila dah dibalas
dengan senyum tawa dan kasihnya anak kepada kita,
ibu yang mengandung dan melahirkannya sangatlah 'priceless'!


Nur Hanania Amani sudah meniti angka 1 tahun pada 11 Nov lepas.
Majlis sepatutnya sudah dirancang sebulan sebelumnya.
Tetapi kerana Mak Ayah tiada kerana menunaikan Haji,
sementara Mertua agak sibuk dengan urusan kerja jadi semacam
antara mahu dan tak mahu buat saja majlis.
Last minute plan, hari Jumaat baru plin plan dan menjemput saudara
dan sahabat2 mana yang terdekat.
Itu pun digabung sekali dengan
birthday adik sepupu, Faiza yang ke 11 tahun di rumah Makcik .

Rupanya buat majlis kecil macam ni pun kena plan betul2.
Kena pula petang tu hujan turun nasib hanya
renyai2 dalam hati
memang risau lah, mana tahu takde orang yang datang.
Risau2 pun, berpeluh juga dibuatnya.
Tapi, syukur..hujan tak berapa lebat.
Dan sangat terharu juga sebab ramai yang datang.
Terima kasih kepada sahabat2 terutama kpd keluarga Mertua yang
sanggup datang tengah2 hujan tu.

Bila majlis yang simple dan kelihatan macam tak teratur ni,
rasa lega dan happy sangat bila semuanya berjalan dengan lancar.
Next time, ada rezeki akan buat di rumah sendiri
dengan lebih teratur dan jemput lebih ramai lagi tetamu
ya, kawan2. Hehe.


Acara pada hari Ahad lepas. Sahabat lama, Fauzana tak pasal2
merangkap jurukamera dek kerana charger Sony dslr
yang missing entah kemana. Haih.
Apa2 pun terima kasih dengan Fauzana.
Takde dia, takde la gambar2 moments indah Ahad lalu... :)



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Di kesempatan ini, saya sekeluarga ingin mengucapkan
Salam Lebaran idul Adha kepada
semua sahabat2 muslim, pembaca2 blog yang tidak
seberapa ini.
Semoga Hari Raya Qurban ini membawa
seribu keberkatan
kepada kita semua. Amin.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP