Thursday, November 4, 2010

Apa yang kamu mahu?


Pernah tak kita mahukan sesuatu dengan sangat teruk.
Terlalu inginkan!
Seperti inginkan kerja yang bergaji tinggi,
kerja waktu pejabat tetapi bergaji 10k ohh, senang lenang sikit,
bukan kerja yang tiada shift atau shift yang kelam kabut
ganggu waktu
orang berfamily tapi
gaji cukup2 makan seisi keluarga,

inginkan kereta besar asal selesa untuk sekeluarga
atau keluarga mertua
datang menziarah rumah
boleh bawa satu kampung dalam kereta,

mahu rumah sendiri bukan rumah orang kita
bayar bulan2,
mahu bercuti dalam/luar negara
kalau boleh setiap bulan
(banyak cantik kan,
ingat ini pejabat bapak kamu?)

Atau ingin menjadi wanita2 canggih, lawa dan molek..
mahu SHOPPING..
handbag jenama hebat2
besar2 Chanel, LV,Hermes
(aduh tak sanggup mak Nyah)

Tapi STUCK or maybe stress tak tahu apa dan
bagaimana caranya.
Sampai kita bertanya
dalam diri..
apa lagi yang kita mahu?

Apa yang kurang?
Adakah perlu tergantung seperti ini?

Kenapa mesti macam ini?

Kenapa susah sangat?
Kenapa tak boleh?
Kenapa ? Kenapa ? Kenapa?


Jika ditanyakan kepada saya,
DENGAN YAKIN SAYA MAHU seperti
pemimpin saya
CDM Hanis Haizi...dari seorang yang pasif
kepada yang penuh energi!


Dulu beliau..



Sekarang, selepas SETAHUN perjalanan...

photoshoot untuk majalah atas kejayaannya!

Bonus permulaan rm3k...now hampir 40k..ko ada? Hihi..

FOC trip!!

Ok yang ini, cuba bagi tau sapa yang kamu kenal
MAMPU beli Chanel/LV/Chloe/Prada original
kalau bukan Dato Siti & fazura je...
NOW SEMUA ORANG MAMPU MEMILIKI!!


Paling penting, jika sebelum ini hanya mampu bagi duit
kepada ibu bapa sedikit termampu,
INSYAALAH...Chanel, Tissot untuk ibu bapa kita..


SEKARANG,

Tanyakan itu kepada diri kamu..apa yang kamu mahu..


Apa mahu terus hidup sederhana seperti sedia kala,
atau mahu lebih-lebih

DEMI KEBAHAGIAN MASA DEPAN..

FIKIR-FIKIRKAN!
atau hubungi : 0192655884

5 comments:

Hanis Haizi Friday, November 05, 2010  

alamakk terharu plak muka i ade disini...

ape2 pun tahniah! kita dah mula pasang impian dan matlamat! Just FOCUS!

Sukma SuKkma Friday, November 05, 2010  

Yes Hanis..i want to stay FOCUS n SUCCESS just like u..InsyaAllah :)

Ieza Friday, November 05, 2010  

mudah ker nk wat benda ni...bunyi memang best..

Sukma SuKkma Friday, November 05, 2010  

Hi Leza,,Memang BEST dan penuh TERUJA. U duduk mana? bila2 kita boleh meet up, i boleh share dgn u abt this. Believe me, its POSITIF..

Ieza Monday, November 08, 2010  

sy ni berminat selalu nk berniaga ni atau buat apa2 job...tapi masalah yg utama..suami xnk sy terlalu sibuk ngan aktiviti luar..senang cite x kasi kerja..
baca tentang mereka2 yg sukses..tumpang gembira jer la..
dn semoga lebih sukses lagi...

Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP