Thursday, November 25, 2010

Pencetus semangat!


Terus terang saya tak pernah memiliki
walau sebuah laptop.

Percaya atau tidak. Selama ini kira 'pinjam'
harta syarikat

kalau nak berinternet, check email, update blog atau
segala jenis perkhidmatan yang ditawarkan di dunia cyber.
Ada pun laptop adik lelaki, Fuad
sebab biasalah budak zaman sekarang masuk
kolej terus berani minta mak pak laptop..
katanya biar senang buat assignment..nan hado..
banyak main game dari study..kann...
ada yang terus2 habis SPM
dapat kereta,motor..

Itu yang taraf2 family kami orang kebanyakan ni
..belum lagi majoriti
semua anak walau baru 4 tahun pun dah

pandai main laptop..berfacebook..youtube..
ha ikut persekitaran dan situasi la kan..


Kalau zaman2 saya awal2 belajar terutama
zaman masuk kolej

memang takde lah laptop..kecuali
the one and Only..komputer

yang mak saya belikan secara ansuran..
zaman dulu nak bayar cash

..manyak mahal wooo..kira cukup Alhamdulillah
ada PC kan..


Itu hasil duit Mak Ayah..
tapi bila dah kerja hampir 6tahun pun masih pakai PC..
tak kisah harta peribadi atau syarikat..huhu..
bukan kedekut eh...cuma masanya belum tiba ..
yelah seharian di office..better guna harta syarikat kan..
sebab balik rumah dah letih nak online2 semua..hhmm
tapi...bila dah masuk seru...


Akhirnyaaaa..kini passtiiii..(nyanyi riang sikit hehe)


Setelah kurang hampir sebulan
hasil hempas pulas dengan bisnes baru..
SYUKRAN!





saya bersama rakan opis, Ani yang
bakal menuju puncak bersama2 saya..wah gitu..
(kelihatan saya sangat rendah ya..tuh la
lain kali pakai high heel..NO FLAT please hehe)



Lepas ni nak target yang besar2...go go go!

sorang2 tak best juga..kena beramai2
baru meriah..
!


4 comments:

Nia Friday, November 26, 2010  

salam ziarah ya,..wah, dah beli laptop..mesti rasa lagi puas hati kan nak berblog..

btw, nama panggilan anak u Nia ye? hehe..comel!

Hanis Haizi Saturday, November 27, 2010  

wah seronokknye!!tahniahh sukma teruskan usaha!!

:)

Sukma SuKkma Saturday, November 27, 2010  

Thanks CDM Hanis! :)

Sukma SuKkma Saturday, November 27, 2010  

hai Nia..salam perkenalan..Alhamdulillah..berjaya juga mmbeli laptop hak milik sendiri..dah tak yah pinjam2 dah..hehe...nak berbisnes pun dah senang dahh :)

ye..nama panggilan anak, Nia..sama eh hehe..

Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP