Wednesday, February 3, 2010

8 hari lagi

 
8 hari lagi Nia berumur 3 bulan. Ingat nak tunggu 11 February nanti, tapi tak sabar nak upload gambar2 Nia sekarang. Lihat lah, Nia semakin membesar. Semakin ligat & lasak. Baru2 ini semasa menemani mr.Hazwan menonton perlawanan bola di rumah Mak, Nia pun nak join menonton. Tapi si kecil ni tak mahu menonton sambil baring, dia nak duduk sama macam kita. Bila dah dipangku di paha papanya, lasak lah pulak. Si kecil ni iya2 menonton bola, macam dia faham saja. Masa mengandungkan Nia dulu, aku selalu menemani mr Hazwan layan channel 812..kan dah terkenan dengan si kecil ni..haih..

Nia dah mula bercakap2 dengan bahasa baby nya. Membebel sendiri. Lagi dilayan, lagi panjang boraknya. Apalagi kalau dok tunjuk2 baby toys depan dia, usha geram saja sambil berborak dengan baby toys tuh (konon lah..hehe). Selalunya, pulang dari kerja memang tak sempat terus jenguk Nia. Selepas mandi, makan malam & bila standby nak tidur, baru sempat layan Nia. Masa itulah dia mula berborak2 dengan kita. Rindu papa & mama nya kot. Baru2 ini semasa pulang ke rumah Mak & Ayah di Keramat, si kecil ini mula menunjukkan macam2 perangai. Mahu orang layan dia. Dah pandai ambil perhatian. Bila didukung, dia tak mahu baring2 saja.. tapi, mahu dipangku & berdiri! Kalau tidak, mulalah menangis (mcm tipu saja dia menangis, sebab tak de airmata pun :p) Agaknya si kecil ni tahu yang di rumah tuh dia lah cucu & anak buah pertama dalam keluarga aku. Jadi, disayang lebih... 


Bagusnya, Nia sekarang mudah ditidurkan. Asal suasana senyap, selesa & sejuk.. terus lena. Berbanding sebelum ini, masa tidur mesti kena bedung, kena minum kenyang2 & ambil masa yang lama untuk ditidurkan. Alhamdulillah, makin mudah dijaga anak mama ni. Bila dah begini, kita yang keluar bekerja pun tidak risau sangat. Harap2 Nia sentiasa behave di rumah ya..

Tengah menidurkan Nia waktu usia awal 2 bulan

Nia dan kawan barunya, Little Jessy :D dalam buaian di rumah Tok Ayah & Tok Ma

 
Nia dan Maksu Nana  :D

6 comments:

Shareen Mohd Saleh Wednesday, February 03, 2010  

Alaaaaa gebunya si Nia ni... Rasa cam nak buat menantu jer hehehehe

Sukma SuKkma Wednesday, February 03, 2010  

mama yeen, tunggu Asyraf besar ..tuan badan kata ok..mama nya pun ok..wah gituuu..

Manjakusayang Wednesday, February 03, 2010  

Salam kenal...

Bila tengok gambar baby... sukanya... Rasa cam nak peluk2 jer... Comel ler baby nie :)

Sukma SuKkma Wednesday, February 03, 2010  

Thanks Manjakusayang..boleh je peluk2 kalu jumpa nanti.. :)

peah @ peps Thursday, February 04, 2010  

pejam celik dah 3 bulan kan...

Sukma SuKkma Thursday, February 04, 2010  

k Fiza, kejap je masa berjalan kan? tp moment2 indah masa mengandungkan & melahirkan anak masih terasa... :)

Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP