Tuesday, August 18, 2009

Anak dara rupanya

Akhirnya berjaya mendaftarkan diri untuk bersalin di Pusat Perubatan Naluri ditemani oleh mr Hazwan..itu pun selepas dipujuk-pujuk, baru mr Hazwan mengalah..kalau ikut idea dia, aku mungkin bersalin di PPUM..tetapi setelah ada mengalaman yang kurang best di sana, jadi tetap proceed di Naluri..biarlah, agak mahal sedikit janji hati tak sakit..ya la,sudah la badan sakit menahan proses bersalin nanti..terpaksa pula menahan sakit hati di jiwa..fuh, memang tak hendak la aku menanggung risiko itu walaupun mak-mak kita dulu selamba saja bersalin di mana-mana hospital kerajaan..selamat & sihat juga..ok,katakan saja aku manja & mengada2.. aku rasa ramai juga geng-geng seperti aku di luar sana kan..hehe..hanya ingin kan yang terbaik selagi termampu..kalau tidak mampu dan di luar kos, siapa pun tak sanggup..

Doc yang tengah bertugas di Naluri waktu itu hanya seorang, jadi proses menunggu agak lama..sampai giliran aku, check up tentang keadaan kesihatan semua..sampai la nak scan baby..berdebar-berdebar juga..akhirnya, setelah menunggu hampir 7 bulan..anak yang dikandung adalah anak dara rupanya..bercampur-campur perasaan ketika itu..maybe i was expecting a baby boy, sebab ikut kata2 orang tua berdasarkan beberapa penunjuk..tetapi jauh di sudut hati akan menjangkakan baby girl..Alhamdulillah, mana-mana pun tidak kisah..yang penting my lil one nanti sihat & selamat deliver..amin..

Oh ya..belum sempat upload gambar scan semalam..InsyaAllah esok2 la ya..

27 weeks pregnant

You're in the home stretch - two trimesters down, one more to go. Your baby is growing steadily as he prepares for delivery day. He will gain weight rapidly over the next weeks and, as the size of your bump increases, you may feel more breathless and tired. Your baby's acting more like a newborn now, too. He opens and closes his eyes, sleeps and wakes at regular intervals, and may suck a finger or thumb. He may also be hiccuping a lot this week, which explains that odd rhythmic sensation you've probably been feeling.

p/s: tak sabar menanti ketibaan my lil one yang mungkin 99% iras2 mr Hazwan..hehe

5 comments:

Mama Alya Tuesday, August 18, 2009  

congratz Sukma for the upcoming baby girl :) dah bleh start beli pinky2 hahaha :P welcome to motherhood madness

next time nak pegi naluri, call dulu tanye bile Dr. K duty, try ngan die plak. FYI, sane mmg sorang je doktor duty pada satu2 mase tp patients ramai sbb situ mmg glamer :P

hopefully all go well for your delivery later

Puan Sukma Tuesday, August 18, 2009  

pinky2..aiyo rabak juga la duit nanti..dh mmg kalu perempuan dari ke baby sampai ke tua2 nih mmg brg2 die mahal yek..kikiki

Yup..will try Dr K pulak..dgr she's more friendly compare to Dr Z..but dun mind actually..mana2 pun blh, asal jgn kerek sudah..hehe..ye la dh bayar lebih nih nak la service yg bkn ala-ala ye dak..

Nana Wednesday, August 19, 2009  

hehe..girl bole kawan sama damia.

Puan Sukma Wednesday, August 19, 2009  

nana: of course..sambung generasi kedua lps kita lak.. :)

tnfaey Thursday, August 20, 2009  

anak dara?!melaram abis la nnti..congratz & camat berpuasa

Disclaimer

Copyright© by The Sand and Foam. All rights reserved.

The Sand and Foam holds copyright in the information available on this blog, unless otherwise stated.

Copyright of 3rd party found on this blog must also be respected.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP